Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017

Τα σπερματοζωάρια των ανδρών που καπνίζουν μαριχουάνα κάνουν… κύκλους και δεν βρίσκουν… στόχο

Τα σπερματοζωάρια των ανδρών που καπνίζουν μαριχουάνα κάνουν… κύκλους και δεν βρίσκουν… στόχοΆνθρωποι που καπνίζουν πάρα πολλή μαριχουάνα θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν προβλήματα γονιμότητας, επειδή τα ναρκωτικά κάνουν το σπέρμα «μαλακό» ωθώντας το να «κολυμπήσει σε κύκλους».



Η κάνναβη -που είναι το πιο ευρέως χρησιμοποιούμενο παράνομο ναρκωτικό στη Βρετανία- τείνει να αφήνει τους χρήστες να αισθάνονται χαλαροί και ξέγνοιαστοι.
Αλλά τώρα οι ερευνητές έχουν αποκαλύψει ότι έχει το ίδιο αποτέλεσμα στο σπέρμα και το τακτικό κάπνισμα κάνναβης μπορεί να μειώσει τον αριθμό των σπερματοζωαρίων κατά έως και ένα τρίτο.
Ο δρ Βίκτορ Τσόου, από το Πανεπιστήμιο της Βρετανικής Κολούμπια, στον Καναδά, δήλωσε:
«Το βάρος των στοιχείων είναι ότι η μαριχουάνα πιθανώς έχει αρνητικό αντίκτυπο όχι μόνο για τον αριθμό των σπερματοζωαρίων αλλά και για τη λειτουργία του σπέρματος».
Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι η μαριχουάνα μπορεί να επηρεάσει τη γονιμότητα με τη μείωση του αριθμού των σπερματοζωαρίων και να καταστείλει την ωορρηξία στις γυναίκες.
Ο ακριβής τρόπος με τον οποίο συμβαίνει αυτό δεν έχει ακόμη καταστεί σαφές, αλλά η νέα έρευνα φαίνεται να ρίχνει περισσότερο φως.
Αλλά τα προβλήματα γονιμότητας δεν είναι ο μόνος κίνδυνος ως αιτία του καπνίσματος μαριχουάνας.
Το συγκεκριμένο ναρκωτικό μπορεί να αυξήσει τον καρδιακό ρυθμό και να επηρεάσει την αρτηριακή πίεση, αυξάνοντας παράλληλα τον κίνδυνο να γεννηθεί το μωρό μιας εγκύου, μικρότερο από το αναμενόμενο.
Επίσης, πρόσφατα αποκαλύφθηκε ότι η κάνναβη μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο που τα γόνατα, οι αγκώνες και οι ώμοι του καπνιστή κινούνται όταν περπατούν.
Οι άνθρωποι που κάνουν χρήση κάνναβης τείνουν να κινούν τους ώμους τους λιγότερο, αλλά τoυς αγκώνες τους περισσότερο, καθώς περπατούν. Τα πόδια τους επίσης, σύμφωνα με την έρευνα, κινούνται ταχύτερα.
Σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημίου της Νότιας Αυστραλίας, τα αποτελέσματα δείχνουν ότι εκείνοι που κάνουν μερική χρήση κάνναβης έχουν αλλαγές σε στοιχεία της βάδισης τους που μπορούν να ανιχνευτούν.
Ωστόσο όπως επισημαίνουν οι αλλαγές αυτές παρατηρούνται περισσότερο όσο τα άτομα αυτά μεγαλώνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου