Τρίτη 23 Μαΐου 2017

To Google Earth αποκάλυψε πυραμίδες στην Ανταρκτική – Ή τουλάχιστον έτσι μοιάζουν (βίντεο)

To Google Earth αποκάλυψε πυραμίδες στην Ανταρκτική – Ή τουλάχιστον έτσι μοιάζουν (βίντεο)
Ερευνητές ανακάλυψαν στο Google Earth ορεινούς όγκους στην Ανταρκτική, στον Νότιο Πόλο δηλαδή, που μοιάζουν εκπληκτικά με πυραμίδες.




Οι εικόνες κάνουν τον γύρο του διαδικτύου και το ενδιαφέρον έχει φουντώσει για το εάν είναι φυσικοί σχηματισμοί ή ανθρώπινα δημιουργήματα.
Οι όγκοι που μοιάζουν με πυραμίδες δεν απέχουν μακριά από τις ακτές της ηπείρου.
Θα μπορούσε όμως να είχε υπάρξει στο απώτατο παρελθόν ένας ανθρώπινος πολιτισμός στην Ανταρκτική;
Πριν 100.000.000 χρόνια η Ανταρκτική ήταν καλυμμένη με δάση και θα έμοιαζε με τη σημερινή Ζηλανδία.
Πριν 23 εκ. χρόνια η ήπειρος άρχισε να καλύπτεται από πάγους και πριν 15 εκ. χρόνια ήταν παγωμένη στο μεγαλύτερο μέρος της.
Το 1986, ο Πίτερ Γουέμπ και ομάδα παλαιοντολόγων του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Οχάιο ανακάλυψαν τα κατάλοιπα ενός εκτεταμένου εύκρατου δάσους το οποίο άνθισε 640 χιλιόμετρα από τον Νότιο Πόλο 3 εκατομμύρια χρόνια πριν.
Όμως ο άνθρωπος είναι κατά πολύ νεώτερος.
Ο αρχαϊκός Homo Sapiens έζησε πριν 500.000 χρόνια και το είδος μας, ο Homo Sapiens Sapiens, εμφανίζεται πριν 200.000 χρόνια.
Με άλλα λόγια, ο άνθρωπος και κατά προέκταση ο ανθρώπινος πολιτισμός δεν «είδε» ποτέ μια Ανταρκτική χωρίς πάγους.
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να αποκλείσουμε άνθρωποι, ενός αρχαίου πολιτισμού, να είχαν φτάσει στην Ανταρκτική.
Το να οικοδομήσουν όμως ολόκληρες πυραμίδες στην παγωμένη ήπειρο, άγνωστο για ποιο λόγο, μοιάζει με ένα επίτευγμα που ακόμα και σήμερα ο πολιτισμός μας θα δυσκολευόταν να φέρει εις πέρας.
Η περίπτωση της Ανταρκτικής προβληματίζει εάν σκεφθεί κανείς ότι ο διάσημος χάρτης του Τούρκου ναυάρχου Πίρι Ρέις, όπως είναι γνωστός, ο οποίος σχεδιάστηκε το 1513 και περιλαμβάνει την Πορτογαλία, την Ισπανία, τη δυτική Αφρική, τον κεντρικό και νότιο Ατλαντικό, την Καραϊβική και το ανατολικό μισό της νότιας Αμερικής, στο κατώτατο τμήμα του απεικονίζει τα χρακτηριστικά της Ανταρκτικής, απαλλαγμένης όμως από τα στρώματα πάγου που την καλύπτουν.
Από που άραγε προέρχεται η γνώση των ακτών της Ανταρκτικής δίχως τους πάγους που τις καλύπτουν; Σε αυτό το ερώτημα πειστική απάντηση δεν έχει δοθεί.

Δείτε το βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου