Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

Ο CEO της Apple «είδε» ένα iPhone σε πίνακα 350 ετών και πυροδότησε νέα τρελά σενάρια

Χαμός έχει γίνει με έναν πίνακα 350 ετών και ένα σχόλιο του CEO της Apple ότι εικονίζεται σε αυτόν ένας άνδρας που μοιάζει να κρατάει ένα iPhone.
Ο CEO της Apple «είδε» ένα iPhone σε πίνακα 350 ετών και πυροδότησε νέα τρελά σενάρια


Και έχει γίνει χαμός διότι οι γνωστοί συνωμοσιολόγοι έσπευσαν να ισχυριστούν ότι όλο αυτό αποτελεί έμμεση παραδοχή ότι η Apple έχει καταφέρει το ταξίδι στον χρόνο.
Ο CEO της Apple, Τιμ Κουκ, σχολιάζοντας έναν πίνακα του 1670 του Πίτερ Ντε Χουτς με τίτλο «Ένας άνδρας παραδίδει ένα γράμμα σε μια γυναίκα στο χολ της εισόδου ενός σπιτιού», όπου το γράμμα που κρατά ο άνδρας μοιάζει με iPhone, αστειεύτηκε λέγοντας «πάντα νόμιζα ότι γνώριζα πότε το iPhone δημιουργήθηκε, αλλά τώρα δεν είμαι πλέον βέβαιος».
Αν και η Apple έσπευσε να απαντήσει ότι ο CEO της αστειευόταν, αυτό δεν φάνηκε ικανό να πείσει εκείνους που είναι πρόθυμοι να πιστέψουν την πιο τρελή ιστορία και δυστυχώς δεν είναι λίγοι.
iphone2
Ο Τιμ Κουκ είδε τον πίνακα κατά τη διάρκεια πρόσφατου ταξιδιού του στο Άμστερνταμ για το ευρωπαϊκό φεστιβάλ Startup επιχειρήσεων.
Επισκεπτόμενος το Κρατικό Μουσείο της Ολλανδίας (Rijksmuseum) παρέα με έναν παλιό Ολλανδό πολιτικό, την προσοχή του τράβηξε ο εν λόγω πίνακας και το γράμμα που κρατούσε ο απεικονιζόμενος άνδρας επειδή έμοιαζε στο σχήμα του εκπληκτικά με ένα iPhone.
Άλλοι, σχολιάζοντας με τη σειρά τους τον πίνακα, είπαν ότι αυτό που φαίνεται να κρατά ο άνδρας είναι ένας iPod παλιάς σχολής.
Κανείς βεβαίως δεν έκανε την πιο απλή σκέψη, ότι ο CEO της Apple «παίζει» με τους μύθους και τις συνωμοσίες γύρω από το προϊόν του για να το κάνει απλά ακόμα πιο δημοφιλές.
Δεν είναι η πρώτη φορά που λέγεται ότι ένα iPhone ανακαλύπτεται στο παρελθόν. Αν και τα iPhone βγήκαν στην αγορά το 2007, κάποιοι άλλοι τα είδαν σε μια ταινία του 1948.
Πρόκειται για το γουέστερν «Οχυρό Απάτσι» (Fort Apache), όπου βλέπουμε τον Χένρι Φόντα να κρατά για μερικά δευτερόλεπτα κάτι που μοιάζει με iPhone αν και θα μπορούσε να ήταν οτιδήποτε άλλο.
Δείτε το πλάνο από την ταινία:
Πριν λίγες ημέρες επίσης κυκλοφόρησε ένα όντως αξιοπερίεργο βίντεο από αγώνα πυγμαχίας του Μάικ Τάισον το 1995, όπου μεταξύ του κοινού φαίνεται ένας να κρατά μια συσκευή που μοιάζει με smartphone και να καταγράφει τον αγώνα.
Το 1995 είχαμε κινητά τηλέφωνα αλλά όχι τέτοια. Δείτε το βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου